Corona Oppdatering

Da er jeg her, midt i Corona- karantene i nord italia (reiser mellom Vicenza og Milano). For inntil et par dager siden var alt rimelig normalt, med litt ekstra forhåndsregler selvsagt.

1be4adca-804f-4717-a4e5-16a82ca6ed3e
Bare et fint bilde fra Vicenza fra min morgen- joggetur (som jeg heldigvis kan fortsette med).

Den største forskjellen var at restaurantene i Milano stengte etter klokken 6, så byen virket som en spøkelsesby etter klokken 6 om ettermiddagen- som er veldig merkelig for Milano. Men, med tanke på situasjonen var det forståelig for å prøve å stoppe spredningen av viruset. Så ble alle skoler og barnehager stengt, som selvsagt hadde store konsekvenser for foreldre som jobbet!

I de siste dagene ble Milano, Padova og Venezia ‘stengt’. Vi kunne fortsatt gå på jobb, men siden skolene var stengt, var det selvsagt færre folk på kontoret.

Så, i dag morges ble vi sendt hjem fra jobb da de stengte kontorene våre i hele Italia til 16. mars.

Som en kan forstå så tar folk forhåndsregler; holder seg inne, holder seg borte fra andre også videre- som forhåpentligvis vil forebygge spredning.

For min del så er planen å dra til Milano i dag siden jeg jobber hjemmefra og det vil fungere bedre for meg å være der.

Gino reiste tilbake til Afghanistan i går for å være der i tre måneder og i den forbindelse ble han testet for Corona viruset- han testet negativt, som mest sannsynligvis betyr at jeg heller ikke har det- litt bra nyheter der i hvert fall!

Det var MYE frem og tilbake om de fikk tillatelse til å reise ut av Italia (og inn i Afghanistan), men til slutt fikk de reist- og tre timer etter avgang ble hele Italia satt i karantene, så takk Gud for at han kom seg ut i tide!

Vi vil selvsagt ikke at han skal reise bort i tre måneder, MEN det er mye bedre at han fikk reist ut nå, blir satt i karantene der først for så å begynne å jobbe enn at han hadde blitt satt i karantene i Italia (for gud vet hvor lenge) og SÅ måtte ta tre måneder utstasjonering- så vi ser på den lyse siden 🙂

Utenom det så går alt bra med meg og generelt her. Folk tenker at det er mye bedre at vi nå går til ekstreme tiltak og får stoppet dette enn at det fortsetter i lang tid- så i bunn og grunn er det verdt det og folk er ved godt mot.

Bare å spørre hvis det er noe 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s