Shanghai

Jeg skal skrive om reisene mine til New York, Innsbruck, jul i Norge og Nyttårsaften de neste dagene- men først det siste; vår tur til Shanghai og Hong Kong med jobb som jeg returnerte fra i går kveld.

Siden vi er i lanseringsfasen av noen globale prosjekter med jobb besøkte vi regionen for å møte teamet og for å få litt bedre forståelse av markedet.

Jeg hadde ikke vært i hverken Shanghai eller Hong Kong før, men har hørt bra ting om begge to, så dette var en tur jeg skikkelig så fram til.

Etter gode 18 timer på reisefot fra Milano til Shanghai ankom jeg mandag morgen og slang fra meg bagasjen på hotellet og løp igjennom dusjen for å møte teamet som allerede var der fra søndagen. Heldigvis får jeg ikke lengre jetlag, men jeg kjente godt på at reisen allikevel tok på, så å starte med lunsj var en utmerket ide.

Og la meg bare si- som alltid er de lokale kollegaene våre så utrolig snille og tar så godt vare på oss når vi er der!

Shanghai var helt tipp topp! Vi spiste sinnsykt god (og mye.. sjokk der altså…) mat, fikk sett butikkene våre og fikk litt bedre forståelse hvordan vi kan bistå de så godt som mulig.

Men først, mat- og masse mat! En av de fineste tingene med å ha lokale som tar oss med rundt er at vi får den beste lokale maten som finnes!

Under her har vi dumplings, risfylt tofu, ristede peanøtter og et veldig kult fondue- konsept hvor en velger to buljongsupper (jeg valgte èn sterk… som var super- sterk, og èn sopp) også velger man hva man ønsker å koke fra et lite belte som går forbi bordet 😀 !

Den siste kvelden før vi reiste videre fikk vi til og med tatt en aldri så liten turist-tur til Yu Garden go The Bund.

I og med at det er Kinesisk nyttår lørdag 25 Januar så er det dekorert med rødt over alt (lykkefargen deres og den som jager vekk onde ånder) og hvoren mulig- mus, da neste år er musen’s år.

Vi bodde på The Four Seasons, nært kontoret vårt- og hotellet var kjempeflott! Jeg satte selvsagt pris på at det var treningssenter der, som alltid gjør meg litt ekstra glad sidene jeg får muligheten til å ta meg noen treningsøkter mellom slagene. Det går selvsagt an å løpe ute, men siden Shanghai er rimelig forurenset ble det litt bedre å løpe innendørs denne gangen.

img_0931
Mitt første syn av Shanghai (i taxien fra flyplaasen), og ja- det er forursensing man ser- med litt tåke også…

The Bund er elven som renner igjennom Shangahi, og hvor man kan få med seg en rimelig imponerende skyline- alt er lyst opp!

Vi dro også til Yu Garden som er dekorert til nyttåret, så impnerende og velgjort!

 

Som en kan forstå, siden vi går inn i musen’s år (eller rotten- men det betyr det samme på kinesisk… og på italiensk- for den saks skyld), så hadde de brukt Mikke Mus så mye som mulig!

Treet under her er et ‘ønsketre’ og dekoreres med røde konvolutter hvor de putter ønskene sine for det nye året som kommer. Konvoluttene brukes også til å gi pengegaver til sine nære (så vidt jeg forstå så gir de ikke gaver til hverandre- kun penger).

 

Jeg måtte selvsagt også sjekke ut Starbuck Roasterie der, helt feilfri utførelse av varehandelen der, som alltid 😉

Noen steder i byen kan man også finne restene av den franske koloniseringen av Shanghai, helt surrealistisk å plutselig komme over hus som virker helt Europeiske.

Shanghai var helt supert, og vi er så heldige som får være med vårt lokale team som gir oss en helt unik innsikt i byen og markedet generelt.

Neste stop var Hong Kong, jeg skal skrive en egen post om det, men skal inndrømme at jeg hadde høye forventninger til byen 🙂 !

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s