Bøker

Jeg har perioder hvor jeg leser en del bøker, og i det siste har det vært en sånn periode (kan være det har noe med at jeg ikke har hatt internett eller TV, til tross for at jeg ser veldig lite på TV).

Uten rekkefølge er mine topp tre (jeg har lest flere altså, men flere har ikke vært blogg-verdig 😉 ) – Michelle Obamas ‘Becoming’ ikke bare jeg som har likt den, ser ut som resten av verden har vært med meg der.

‘Der fire veier møtes’- som mamma ga meg over jul. Hun er grunne til at jeg leser, så hvis en bok kommer fra henne så er det en sikker vinner. Denne er en sånn type bok som jeg liker, satt i Finland fra 1800 tallet og inn til rundt 1960 tallet.

Den siste jeg leste var A.M. Homes ‘May we be forgiven’.Denne fant jeg helt tilfeldig på en bokhandler her i Vinceza da den var en av de få bøkene på engelsk de hadde, så jeg valgte den basert på begrenset informasjon. Forfatteren, en kvinne, skriver om en eldre mann og hans liv (der og da). Jeg finner det alltid fasinerende når en kvinne skriver fra en manns synspunkt med suksess, da det omvendte ser jeg mer enn ofte (boken over her er ett eksempel). Jeg kjente ikke til forfatteren fra før av, men kjenner jeg gjerne kunne tenkt meg å lese mer fra henne. Det skal sies at boken er rimelig pakket med ting som kan skje over ett år, men jeg synes den underholdt.

Som nevnt så er det mamma som har satt i gang lesingen min (gratulerer med dagen forresten, super- menneske!), og jeg begynte tidlig å lese rimelig ‘tunge’ bøker som Julie tetralogien. For de som ikke vet, så omhandler den livet i Norge på 1800- tallet- det står ennå sterkt i meg hvilet privilegie våre forfedre har gitt oss, til tross for at jeg ikke husker mye av innholdet i bøkene lengre.

Og som mamma, så lever jeg meg inn i bøkene jeg leser. Vi var en gang på en nydelig strandferie på Kos i Hellas. Hun hadde tatt med seg Jo Nesbøs ‘Snømannen’ og hadde forferdelige mareritt på natten, hvorpå dagen etter var hun bekymret at noe fælt skulle skje… viste seg jo at boken hadde levnet til i hodet på natten- haha.

På samme ferie leste jeg ‘Idas dans, en mors beretning’ som var skrevet av en mor som så sin datter få kreft, helt hjerteskjærende og vakkert samtidig. Hun ene servitrisen på stranda på Kos var oppriktig bekymret for meg der jeg satt i strandstolen min å hylgrein når jeg leste den… så litt lett ferielektyre der på oss begge- må jo bare elske det da- for en verden som kan åpne seg!

Nå er det ‘The Misogynist’ av Piers Paul Read og Barack Obamas ‘Dreams from My Father’ som er på leselisten min- skal rapportere om jeg liker de eller ikke, har ikke kommet så langt at jeg har bestemt meg ennå.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s