Litt om Samara og masse om mat

Vi valgte Samara på grunn av at det er et surfested, av erfaring bruker de stedene være veldig avslappende og Samara var intet unntak. Jeg var litt bekymret over at regnsesongen skulle vise seg litt for mye, siden vi valgte å reise midt i sesongskiftet. I tillegg viste værmeldingene at de regnet og var torden hver dag før vi reiste. Men heldigvis fikk vi både bra vær og fordi vi var litt utenfor sesong var alt mye billigere OG vi unngikk masser av turister!

Vi kom oss ut på surfe- brettene hver dag (tror ikke jeg vil kalle det surfing ennå- Hehe), og bare det å nyte havet, sol, aktivitet og ikke minst- når bølgene tar brettet- ahhhh!!

Vi hadde leid en leil via Airbnb som var rett ved stranden, og i andreetasjen på en strand- restaurant så vi hadde frokost inkludert i prisen- meget bra valg der!

img_8039

Som oftest gikk jeg for frukt, men vi fikk prøvd frokost burritoen (ris,bønner, egg og potet), Tico frokost (ris, tortilla lefser og egg), vafler med egg og bacon samt vafler med frukt og is- og all maten var helt tipp topp!!

Også hadde vi middagene da.. den klassiske Costa Ricanske retter er casdas- ris, bønner og enten kylling, kjøtt, grønnsaker eller sjømat med litt plantanas (store bananer). Men vi spiste litt av alt (som oftest delte vi en rett), tacos, nachos og fisk (som nevnt)- alt har vært godt rett og slett!

De siste dagene i Manuel Antonio har vi kjøpt frokost fra et bakeri over gaten fra hotellet hvor vi har tatt en kaffe og prøvd litt ulike ting; gulrotkake, kokosmakron, en søt plantanas kake og budin, som er en ‘overskudds- kake’, laget på deigen av det som er til overs av de andre kakene og smaker kanel- igjen, alt helt nydelig!

Vi har (åpenbart) spist masse god mat her, men det skal bli greit å komme hjem til vanlige rutiner igjen for min del, kjæresten ser veldig frem til å sette tennene i en god pizza hjemme- Hehe 😉

Pura Vida fra Costa Rica

Pura Vida betyr ‘rent/nyt livet’ og de sier det alltid som en hilsen eller takk- det er tydelig de verdsetter både å leve livet her, men også er veldig opptatt av bærekraftighet, økologi og å ta vare på landet sitt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s