Costa Rica: San Jose til Samara

Etter rundt 19 timers reise fra Milano via London så ankom vi San Jose i Costa Rica hvor vi hadde booket hotell for en natt før vi busset til Stillehavskysten og Samara.

Valget av hotell i San Jose var basert på nærhet til restauranter og barer siden vi bare skulle tilbringe en natt der. Og vi ble faktisk positivt overrasket over både hotell og det lille vi så av San Jose

 

Etter fem timer i buss ankom vi Samara torsdag formiddag. Her har vi booket en leilighet gjennom Airbnb som er i overetasjen på en strand- bar (og restaurant) som viste seg å være helt riktig valg av sted. Man går ut døren fra leiligheten og er rett på standen – helt perfekt rett og slett!

Vi visste på forhånd at det er rett i sesongskifte så været er litt ustabilt, med regn og sol, men så langt har det vært et par timer om dagen. Det er varmt og godt da- så vi får nok sol og sjø og varme- helt innafor :)!

I går (fredag) startet dagen med en løpetur til ei strand 5 km fra der vi bor, som var helt fantastisk flott- jeg lar bildene snakke for seg selv !

 

Etter det ble det surfing, som jeg har gjort en del ganger før, men jeg er fortsatt skikkelig dårlig, og siden det var kjærestens første gang, så tok vi time med instruktør. Kjører fortsatt ‘hvite bølger’ som vil si etter at bølgen har ‘brutt’ og man surfet på skummet (i motsetning til de som er gode og surfer på de ‘grønne bølgene’- altså langs bølgene). Men altså- den følelsen av når bølgen tar deg, du kommer deg opp på brettet og kjenner kreftene skyve deg fremover (i de sekundene det varer…)- helt fahntastisk !!!

img_8013

Med en kombinasjon av at livet her begynner og slutter tidlig her (etter soloppgang klokke. 5.30 og solnedgang 12 timer etter), og litt jetlag så blir det tidlige morgener og tidligere kvelder. Vi begynner dagene med en løpetur, tar en digg frokost, surfing, strand, kokosvann rett fra kokosnøtten også videre. Helt og holdent avslapning rett og slett- akkurat hva vi trengte!

Jeg innså før vi reiste at jeg ikke har hatt to sammenhengende uker ferie på 3,5 år- så det var på tide .

Vi har litt planer i dagene fremover, men tar det litt som det kommer avhengig av vær og hva vi føler for. De feirer visstnok Halloween her, med bål på stranden og de ulike barene har fest, vi får se hva det blir til.

Så langt veldig bra å komme seg bort litt og skru av hjernen mens vi tar dagene som de kommer.

Pura Vida fra Costa Rica 🇨🇷☺️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s