Friendsgiving

Dagen hadde ankommet, dagen vi etablerte en ny tradisjon med venner- Friendsgiving i Lugano. Siden vi bruker en hver unnskyldning til å lage- og spise god mat i det fineste selskapet ble dette utnyttet til det fulle!

Siden Thanksgiving var sist uke, var det bare naturlig at vi lagde kalkun med tilbehør.

Jen hadde også laged sinnsyk gode salte kjeks med Rollos (sjokolade) i midten- jeg kunne kanskje bare spist de for å være ærlig, men jeg må si- vi klarte å lage en utmerket middag også 😉

Jeg tok oppgaven å få tak i kalkunen, og som jeg nevnte i går så fikk jeg bare tak i en 7 kilos kalkun. For 4 personer blir det naturligvis litt mye, men det blir jo et utmerket reste- kalas ut av det neste dag…!

Jeg forberedte det jeg kunne hjemme, og lot kalkunen sitte i marinade over natten i kjøleskapet. Og forresten, kalkunen var lokal fra Varese, frittgående og matet med korn!

Klar til avgang- så organisert… 😉

IMG_E4811

Iza hadde ordnet forrett til oss med kjøtt og ost, sånn at vi ikke skulle sulte ihjel før kalkunen var ferdigstekt, hun bragte til og med plomme syltetøy fra Polen- så utrolig godt! Vi måtte selvsagt starte med litt Prosecco, vi er tross alt i Prosecco- land 😉

Jen hadde satt bordet så fint, med dekorasjon, navnelapper og det hele- jeg var meget imponert!

Så satte vi i gang matlagingen. Vi klargjorde kalkunen med smør, pepper og salt og stuffingen besto av kjøttdeig, bacon og diverse krydder. Hver 30. minutt i løpet av de 3,5 timene den sto til steking gikk vi inn å dynket den i stekekraften. Utrolig bra teamwork rett og slett- jeg og Iza fikset kalkunen og Jen tok bilder av oss.

IMG_4855
Alltid gøy å stuffe en kalkun… 🙂

Vi lagde saus- base (på lever og hjerte til kalkunen samt grønnsaker og urter), grønnsaker og poteter som tilbehør- de potetene var laget i en slow- cooker, og var kanskje tidenes beste!

Og så, etter fire timer, kunne vi sette i gang med å kutte kalkunen- heldigvis kom Kate og tok ansvar for den delen. Så utrolig go mat, god vin og ikke minst utrolig flott selskap- kunne ikke bedt for en bedre lørdags kveld med venner ❤

Og til dessert… vi visste vi ikke kom til å klare noen tung dessert etter det festmåltidet, så ‘sjokolade kjeksene’ var mer enn nok.

IMG_4817

Ikke mye mer å si, enn at jeg er utrolig takknemlig for disse damene ❤ 🙂

En stk fornøyd kjæreste som fikk et restemåltid av de sjeldne i dag 😉

IMG_E4846

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s