Kastanjer og Como

I går kom kjæresten hjem med kastanjer fra foreldrenes mark, som faren hadde sendt oppover til han. Jeg har aldri vært vant til å spise kastanjer før jeg kom til Italia, men her er de en hel greie på høsten og spesielt opp mot jul.

Så nå som høsten er her (til tross for at været tilsier noe annet akkurat nå) var det på tide å tilberede de. Vi har prøvd før, men da kokte vi de (man kan gjøre det også) og det tok en evighet samt at de var mer eller mindre umulige å få av skallet.

Vi gjorde ikke som i sangen – ‘chestnuts roasting on an open fire, men jeg fikk den på hjernen og gikk rett i julestemning…

Vi klargjorde de derimot i ovnen- og det var suksess!

Først lagde vi et kryss i alle (for at det skal være enklere å få av skallet når de er ferdige), satt ovnen på 220 grader og etter 20 minutter grillings så var de klare og sååå gode!!

 

 

Etter det ble det tur til Como for lunsj. Ei venninne av meg har anbefalt en restuarant der som har så bra salater, også er det veldig hyggelig å spasere rundt i Como når været er så fint som det er nå.

Stedet heter La Vita è Bella (‘livet er fint’ oversatt til Norsk) og det var alt jeg håpet på, og mer! Det å finne et bra salatsted her er ikke så lett, og de fleste restauranten har en eller to salater på menyen- så gleden var stor, skjønner du! De hadde 50 (!) salater på menyen og stedet var helt fullt. Vi hadde reservert, men måtte vente på bord når vi kom- ikke noe problem, men en grei illustrasjon hvor populært det er.

Vi delte to salater, én med laks, cous cous, reker og pinjekjerner, og én med Gorgonzola ost, avocado, valnøtter og tomater- og de var begge helt vanvittig gode!

IMG_4189

 

IMG_4191

IMG_4203

Etter det ble det en times tur i solen langs Comosjøen (eller lungo lago- langs innsjøen, som det heter på Italiensk). Det var knallsol og 24 grader, så vi kunne ikke ønsket et bedre vær!

I kveld blir det en tur for å se Roma- Napoli (fotball) på en bar, så spiser vi litt aperitivo i stedet for middag- de salatene gjorde det for oss i dag!

En super lørdag med kjæresten ❤

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s