Leilighetsjakt i Milano

Denne helgen har jeg litt fine rolige planer. Første på agendaen er å dra til Milano for å se på leiligheter, er rimlig happy for at prosessen har startet! To leiligheter i dag, og tre i morgen tidlig er på agendaen.

Denne ser veldig hyggelig ut, og er en av de veldig, veldig få som er stylet til visning:

 

Denne er en annen mulighet, helt ny- som betyr at det kan være mer sikkert å kjøpe den. Trenger en liten om-maling der ja, men det er helt innafor siden kjkkenet ser fint ut, og badet er tålelig. Skulle gjerne valgt andre farger enn hvitt og lyseblått/grønt på badet, men det blir ikke brukt mer penger på det merker jeg.

 

Det første jeg må gjøre, som også er det mest utfordrende for meg er å finne ut hvordan dette fungerer for meg siden jeg jobber i Sveits, bor i Italia og er skattebosatt i Norge. I tillegg til å sette meg inn i reglene for å eie et hus i Italia- som jo ikke akkurat er kjent for å gjøre ting enkle å forstå.

Men jeg har bestemt meg for at det er en bedre investering enn å betale leie hver måned, og hvis jeg ikke takler det daglige kjøreturen på 45 minutter hver vei, så får jeg heller leie ut og flytte nærmere grensa igjen, til Varese eller Como.

I Norge hadde jeg nok prøvd å finne en leilighet jeg kunne gjort noe med, for å kanskje sikre litt mer utbytte ved evt salg eller utleie.

Her i Italia derimot, er jeg en smule mer skeptisk til den løsningen. Jeg tror min første leilighet her bør være rimelig ferdig og klar til å flytte inn i. Så kan jeg heller ta den neste som et mer oppussingsobjekt når jeg kjenner markedet litt bedre.

Ønsk meg lykke til, jeg tror jeg trenger det i et land hvor de fleste, desverre, er ute etter å ta ekstra penger og lure mitt naïve norske selv.

Den andre hyggelige planen på tapetet i dag er en aperitivo etter jobb med kolleaer i Varese på Caffè Broletto.

aperi

apri

Og så i morgen er det endelig tid for å gå til frisøre igjen etter en litten sommerferie på to måneder- håret mitt trenger en liten oppfriskning.

Utenom det har jeg ingen planer- deilig :)!

Glad Fredag !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s