REMARKABLE: Angela Ahrendts

I disse Apple- lanserings tider, hvor deres Senior Vice President of Retail, Angela Ahrendts får en del oppmerksomhet for hennes Burberry trench coat som hun brukte på lanseringen, måtte jeg bare grave litt dypere i bakgrunnen hennes.

aa apple 2017

Personlig ble jeg oppmerksom på henne når hun var CEO for Burberry tilbake i 2010 og hadde fått krediten for å ta Burberry fra trash- britisk merke tilbake til opprinnelsen med fokus på britisk håndtverk og deres tidløse trench.

Siden min profesjonelle bakgrunn og -fremtid er i bransjen, kan jeg veldig godt releatere meg til hennes tilnærming om tilstedeværelse. Og samtidig som teknologien er over alt og tar over mye, kan vi aldri erstatte den viktige menneskelige interaksjonen, som jeg er 100% enig i (sitat herfra):

Jeg tror det er der menneskelig kontakt kommer inn. Jeg bryr meg ikke om hvor avansert teknologien blir, det er ikke noe som kan erstatte det å se noen i øynene, føle på produkter og ha menneskelig kontakt … ikke sant?

fortune

Hun har til tross for dette, vært utrettelig i å skape en bro mellom den digitale- og den fysiske verden, som førte til at Burberry be en ledestjerne av luksusmerkene når det gjaldt digital tilstedeværelse. Hennes digitale meritter ville vært den perfekte søknaden for Apple, men det var faktisk Tim Cook (Apples CEO) som måtte overbevise henne om å komme til Apple. Noe som innebar å bekrefte at hun ikke trengte å være en teknologi- freak da de ‘hadde nok av de allerede’. I følge intervjer med henne, var det en TED talk som åpnet Tim Cooks øyne for henne:

 

 

Personlig synes jeg det er kult at hun kommer fra en liten by med 2 000 innbyggere i USA, så ikke akkurat slik at hun var (som mange andre) ‘født inn’ i luksus- bransjen eller moteverdenen. Som 21- åring flyttet hun til NYC og jobbet seg opp til å lede Donna Karan før hun var fylt 30. I 2006 flyttet hun til London for å bli Burberrys CEO, og i 2014 returnerte hun til USA og Apple. Fra det jeg har lest er hun fokusert på å være en leder med hjerte, og understreker viktigheten med mellom- menneskelige relasjoner i hvilken som helst bedrift eller bransje.

Jo mer jeg leser om henne, jo mer inspirerer hun!

For eksempel er DENNE videoen fantastisk.

Hvis du vil lese mer om henne, kan du finne linker her:

HERE (YouTube intervju)

HERE (Fortune Magazine artikkel)

HERE (The Guardian feature artikkel)

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s