Dagens artikler

Jeg leser. Jeg leser mye!

Hver dag prøver jeg å I hvert fall lese fire eller fem artikler rundt mine interesser.

Det kan være personlig utvikling, det kan være om personlig utvikling, skriving, helse, mote, teknologo- alt er av interesse!

Siden jeg da har denne bloggen og synes det er gøy å skrive- så må jeg bli flinkere til det. Dermed er det tre ting jeg aktivt gjør for å forbedre med; jeg prøver å skive mye, jeg leser om det å skrive bedre og sist men ikke minst- i alt jeg leser biter jeg merke i hva og hvordan jeg liker at en tekst er presentert.

Målet er og fortsette å lære- alltid!

Så med det i tankene, her er noen av de artiklene jeg har lest i dag og funnet interessante nok til å dele. Som alltid er de på engelsk.

Jeg kan argumentere for at dagens ‘tema’ er å kritisere den bransjen jeg selv jobber i (klesbransjen). Enten i form av kritikk av et merke, konsepter eller produksjonsmetoder. Jeg støtter i hvert fall alltid ideen om å balansere informasjonen jeg tilegner meg, for å holde hjernen nysgjerrig og oppegående.

 

Supreme:

Les den første artikkelen HER.

Supreme har gjort det til sitt kjenneteg at de skal være unik og autentisk, men hvor autentisk kan en merkevare være når de samarbeider med hver eneste merkevare som ønsker det der ute? Eugene Rabkin bak Style Zeitgeist setter fokus på en brilliant måte.

 

Supreme

Moteshow:

Les den andre artikkelen HER.

Den neste er èn til fra Style Zeitgeist hvor han tar for seg paradokset med at luksusmerker har motevisninger i land hvor de økonomiske forholdene er mildt sagt utfordrende.

 

lv chanel 1lv chanle 2

 

Arbeidernes lønninger:

Les den tredje artikkelen  HER.

Den siste av dagens lesning er fra Los Angeles Times og setter søkelyset på hvordan syersker blir betalt i USA. Det har lenge vært mye kritikk av forholdene til ‘sweatshop’ (fabrikkene som syr klær for billige klesbutikker i vesten) arbeiderne i land som Bangladesk, India og Asia generelt, men få som tar opp ‘hjemmlagde’ (forutsatt at ‘hjemme’ er USA) produkter med de etiske utfordringene billiger produkter medfører, som for eksempel lønninger under minimumskravet.

workers

Glad lesning😊

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s