Mine Milano tips

Etter fire år i Italia, hvor to har vært i Milan (samt tur dit stort sett hver helg) har jeg litt innsikt i byen, og også fra en utlendings synspunkt, som jo kan være nyttig😉

Helt nederst på siden finner du også et google- kart med alle stedene og områdene jeg nevner i posten.

Et par ting som kan være greit å vite når man reiser dit:

  • Mange restauranter stenger mellom klokken 15 og19 (etter lunsj og før middag)
  • De fleste spiser middag etter 20
  • Barn er ute til sent med foreldrene, så det er helt normalt å se barn sove i vogn (eller er våkne) klokken 11 på kvelden- som jeg synes er flott, barna er en del av livet og ikke solen som alt roterer rundt.
  • Fra rundt klokken 18 til rundt klokken 22 får du såkalt ‘aperitivo’. Dette innebærer at du kjøper en drink til 5-14€ (avhengig av stedet) og får mat med på kjøpet. Enten et fat levert på bordet, eller så kan du plukke selv fra en buffet. Hvis det er aperitivo et sted (som det som oftest er hvis de serverer drikke), så er det ikke et alternativ og ikke velge det- du betaler det samme for en flaske vann som en drink. Dette er ikke noe du kan endre, så bare flyt med det og tilpass deg aperitivo tidene.
  • Alt er åpent på søndagene
  • Klubbene koster ofte rundt 20€ og da får man med en drink på kjøpet
  • Den beste måten å komme seg fra Malpensa til Milano på, er med flytoget (tar ca. 30 minutter til sentrum). Fra Linate og Bergamo er det buss som gjelder, tar henholdsvis 20 minutter og 1 time.
  • Offentlig transport fungerer utmerket- last ned appen ‘Citymapper’- den er helt genial å ha i Milano (og i Roma for den saks skyld).

 

Steder å shoppe:

Corso Vittorio Emanuele: Alle kjedebutikkene er her- Zara, H&M, Mango, Bershka etc. Jeg liker området, er en del folk- men hyggelig hvis man ikke stresser.

Brera og Corso Como: Mindre, mer nisje- butikker.

Via Montenapoleone/Via Spiga: Vakkert å gå rundt der, her finner man alle luksusmerke-butikkene.

Via Tortona: Mindre, mer nisje- butikker. Her finner du også DMagazine Outlet- anbefales og ligger rundt Porta Genova (Metro stopp) og Navigli.

Arese kjøpesenter utefor Milano, et alternativ hvis du har bil. Sentret er (blir) Europas største og har alt, også Italias første Primark og ryktene sier at Starbucks er på vei.

Ikke gå i Corso Buenos Aires, til tross for at det er en kjent shoppegate, så er det en bilgate, har trange fortau og har alle de samme butikkene som i Corso Vittorio Emanuelle.

 

Parker:

Parco Sempione: Den største og fineste parken hvor man kan gå en tur, ta en piknik eller bare en kaffe på en av cafèene der inne. På den ene siden finner du Arco della Pace (hvor det er mange koselige steder for å ta aperitivo) og på den andre siden mot Duomo di Milano, Castello Sforsezco.

Giardini Publici: Veldig fin liten park å bare gå rundt i, nært Porta Venezia, ikke veldig stor- men en fin liten lunge i byen hvor man kan observere livet eller løpe seg en tur hvis man ønsker det.

 

Spisesteder:

Frokost/Brunch/Lunch:

Italienerne spiser som oftest bare en croissant til frokost, ikke som oss som kan sitte ned og ha et skikkelig måltid, men her er mine favoritter:

California Bakery: God mat- egg, youghurt, granola, pannekaker, salater- anbefalt (ikke veldig italiensk da) – de finnes over hele byen

God save the food: Hamburgere, salater, sandwicher- god mat, fint sted og fint område- i helgene er det alltid masse folk!

god food

gosf

 

 

Aperitivo:

Spritz (Navigli): En av de beste, alltid masse folk- alltid god mat.

Manhattan (Navigli): Èn til veldig bra, alltid folk, alltid god mat

Chinese Box (Corso Como): God mat, veldig fint sted og beliggenhet, samt god drikke.

Ciu’s (Corso Buenos Aires): Dette er det beste stedet for aperitivo i Milano (mtp mat), men ligger utenfor allfarvei i Corso Buenos Aires. Maten er kjempegod og de har et stort utvalg. Alltid hektisk og masse folk- for oss som liker det.

 

Middag:

Nerino Dieco: Nært Duomo, du trenger nok å reservere, men har veldig god mat og er sentralt.

Trattoria Toscana (Mellom Navigli og Duomo): På fasaden ser du bare et skilt, så går du igjennom et rødt tomt rom og forbi kjøkkenet, og da kommer du til den fine bakgården deres, og de har utrolig god mat- en av mine favoritter i Milano.

Officina 12 (Navigli): Deres trøffel- pizza er fantastisk, samt risottoen (som er en typisk rett fra Milano).

Signorvino: Egentlig en vinbutikk, men fantastisk mat til gode priser. Veldig uvanlig at man finner et så bra sted rett ved Duomoen, med her har de klart alt sammen. IKKE gå på stedene ved siden av hvis det er litt å vente- er absolutt ikke det samme (jeg har også skrevet om Signorvino HER)

Taket på Brian & Barry, bak Duomo har en flott utsikt og god mat.

 

Andre:

Gå å ta et glass vin på La Vineria , veldig ‘pinnestoler’ i Navigli, så ikke sats på hvite duker, men fantastisk vin og uprentesiøse rundbord- og billig.

Sports bar: Rookies i Navigli er den beste, god Nachos har de òg.

Bar- områder:

Navigli: En del unge og turister her, men har veldig mange ulike og bra steder både for middag og aperitivo.

Arco della Pace: Veldig fint område, litt mer velstående område enn f.eks Navigli og har veldig koselige uteserveringer om sommeren.

Corso Como: Litt mer ‘high end’, men også her finner du mange ulike steder.

Colonne San Lorenzo: Unge, studenter osv. En kjøper drikke i barene rundt og slenger deg ned på piazzaen for å drikke og snakke med folk- veldig laid back.

 

Utesteder/Klubber:

Veldig vanskelig å si ett par, da det kommer veldig an på hva en liker. Men det går fra Just Cavalli, Old Fashion, Byblos, Gattopardo (du betaler for å komme inn, mer ‘dress og modeller’  som navnene tilsier) til Rocket, Roll over Beethoven, Plastic og Alcatraz (mer grunge, rock og alternativt). Jeg har vært på alle, og likte alle. Jeg var alltid med bra folk, som jo selvsagt har alt og si- så ja- anbefales under eget ansvar.

Hold deg unna:

Spuntini: Pizzasted med lange køer, pizzaen er ikke så god (hvis du trenger et pizza- sted skal du klare å finne et bra på veien når du går rundt, hvis du trenger et spesifikt et- sjekk ut Rossopomodoro- bedre pizza etter min mening.

Ceserio 7: Overpriset, lite mat og ikke veldig god mat. Hvis du er ute etter en takterrasse, gå heller på La Rinascente (rett ved Duomo, Ganske dyrt- men hyggelig lell) eller til Brian & Berry i stedet

 

Steder å bo:

Bo i Navigli, nært Duomo, Colonne San Lorenzo, Corso Como, Brera eller Porta Genova.

Hold deg unna områdene rundt sentralstasjonen og Corso Buenos Aires. Og som alltid- alt nært flyplassene er utefor byen, så ikke velg de heller.

 

Må- se:

Det er selvsagt mange muligheter, alt etter hva man liker men her er mine:

Navigli og Darsegna- bare ta en liten gåtur, der er hyggelig, små butikker og mange barer.

 

Brera og Corso Como- Igjen, ta en liten gåtur og se det gamle Milano, butikker, og ved Porta Garabaldi finner du nye bygninger som UniCredit og Bosco Verticale (den vertikale skogen)

(foto kredit midterste bilde til høyre: https://www.travelita.ch/meine-mailand-top-spots/)

Corso Como 10– De fleste av oss kan ikke nødvendigvis kjøpe noe der (dyrt), men en kaffe eller drink i baren skal nok gå for de fleste.

Duomo– Prøv å kom deg på toppen av Duomoen- flott utsikt

Galleria Vittorio Emanuele– Verdens eldste kjøpesenter

xl_6121_GALLERIA-VITTORIO-EMANUELE-MILANO-finedininglovers

Armani Silos– En utstilling av Armani klær fra begynnelsen- fantastisk utstilling!

Prada museum– Dette er ikke Prada utstilling, men er sponset av Prada- kan anbefales. De har både faste og roterende utstillinger. Baren der er også veldig Instagram- vennlig.

Gå til Eataly, enten i Corso Como eller bak Duomo- bra mat, autentisk Italiensk og har de beste ingrediensene.

God Milan- tur! Noe jeg skulle lagt til?

Her er alle stedene jeg har nevnt, i ett kart:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s