Joia Restaurant Milano

I går ble det Joia, vegetariansk restaurant, på meg og Camilla (kjæresten fikk tilbud om å være med, men han sa pent nei takk til vegetar-mat…). Stedet skulle visstnok være utrolig bra og siden det er en Michelin vegetar restaurant, så fant vi ut den var verdt å teste.

Etter en del frem og tilbake om vi skulle velge å booke bord på bistroen eller restauranten, siden vi ikke klarte å finne ut forskjellen på de to- ble et bistro- bord på oss. Begge alternativene hadde en fast fire- retters meny og muligheten til å velge a-la-carte (fritt fra menyen). Når vi nå har vært der, skjønte vi litt mer. Bistroen var rett når man kom inn, ikke veldig hyggelig atmosfære, flombelysning og hvite bord uten duk også videre. Mens restauranten lengre inn virket veldig koselig, så blir det dit igjen- blir det booking på restauranten.

Maten var fantastisk god da. Jeg og Camilla er rimlige like i smaken så vi bestemte oss for å bestille to forretter, en ‘primo’ (litt lettere enn hovedrett) og en hovedrett, og så bare dele alle.

Vi fikk en liten appetittvekker som besto av pistasjkrem, majones, tomat, rødbete og reddik- veldig godt og friskt.

En av forrettene: Tomat med kikert-humus.

Den andre forretten: Mandel- mousse med urter og grønnsaker, avocado- og basilikum pesto med ristede valnøtter.

img_3442

Første- retten: Tagliatelle med tomatsaus, tomater og et dryss av pistasjnøtter.

Hoverett: Quinoa burger med grillet paprika og sitron, med et dryss av trøfler.

Alt i alt var maten god, servicen utmerket, men rimlig dyrt til å være Milano- 80€ for to personer inkludert to glass vin og en flaske vann.

Før vi gikk og spiste droppet vi innom Dry Milano. Ideen var egentlig å gå innom La Vineria for et glass, men siden det var fullt der så jeg valgte baren ved siden av som var Dry. Og etter vårt lille besøk har jeg veldig lyst til å dra tilbake dit, maten så god ut og interiøret i restauranten var så utrolig kult! (bilder fra siden deres):

 

Vi tok bare et glass prosecco- Franciacorta Zero- god og frisk, men ikke så mye smak av den.img_3428

 

En veldig fin torsdag kveld. I dag kommer Camilla til spennende Varese, så vi går ut og spiser litt pizza der 😃 OG hun får møte kjæresten for første gang- spennende tider!

Og i morgen klokken 7 flyr vi til Bari ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s