Tips til løping i Milano

Hvis du reiser til Milano og trenger noen løperuter som passer til ulike steder i byen, så har jeg her skrevet litt om mine favoritter og hvorfor jeg liker de. Den ene er nært sentrum, den ene ved Navigli og den siste nær Porta Venezia og Sentralstasjonen.

Parco Sempione

En tur rundt Parco Sempione er den ruten man lettest tenker på hvis man skal løpe I Milano siden det er den eneste parken med god størrelse og ligger midt i byen. På den ene siden av parken finner du Arco della Pace (Fredsbuen) og på den andre Castello Sforzesco.

ps

adp

ps map

Det er et par ting som er veldig bra med denne løperuten.

For det første kan du enten løpe langs ruten på utsiden av parken, som er totalt 3,6 kilometer, så hvis du trenger en lengre tur tar du bare flere runder, vil du ha litt kortere tur kan du løpe igjennom parken når du måtte ønske. Siden det er et offentlig område føles det sikkert og er rimlig mye folk over alt. En liten bonus er at du finner drikke- fontener langs ruten (og, ja- de er sikre å drikke fra, så lenge du ikke forveksler en drikke- fontene med en vanlig fontene)

Normal fontene (på utsiden av av Parco Sempione og Castello Sforzesco)

cs

Drikke- fontene:

df

Jo mer man vet… 😉

 

Navigli:

Den andre ruten er langs Navigli (som er kanalene i Milano). Rett ved siden av hverandre finner du to kanaler, den ene er større enn den andre og det er langs den største alt skjer. Dette er noe jeg ikke visste på min første ferietur til Milano for 13 år siden, så vi kom til den lille og var ikke imponert over det ‘yrende’ folkelivet som ikke finnes ved den lille Naviglio.

nvg

nvg map

Uansett- tilbake til Navigli løping!

Det som er veldig fint med å løpe langs Navigli er at du starter turen din langs barer, butikker og masse folk og ender opp i utkanten med løpestier og robåter i kanalen. Også kan du i tillegg justere helt hvor langt du ønsker å løpe, bare å snu når du er ‘mett’. Hvis du ønsker det, kan du også løpe helt til IKEA utenfor Milano og spandere på deg selv litt svenske kjøttboller evt. Litt smågodt (for oss som savner det veldig) 😊

 

nvg run

 

 

Giardini Pubblici:

Dette er min favorittrute I Milano. Det som oversettes til ‘en offentlig hage’ er en park rett ved Porta Venezia, Corso Buenos Aires (som er en kjent shoppegate, måtte gudene vite hvorfor, fordi den er forferdelig) og Milan sentralstasjon.

gp

gp cas

map gp

Det er et par ting jeg liker med denne parken. For det første så finner du den i en kjempefin del av byen. For det andre er det mye liv i parken, hunder, barn, joggere og folk som bare tar seg en liten gåtur, ikke for mye folk, men så mye folk at du merker du er i en større by. Det tredje jeg liker med ruten er at stien man løper på går inne i selve parken og har et fint underlag, ikke asfalt.

Runden rundt parken er ikke veldig lang, rundt 3 kilometer, men det gjør det bare lettere å justere etter ditt eget nivå og ta flere runder hvis du trenger en lengre tur, eller bare èn hvis det holder eller du har hatt en litt lengre løpetur for å faktisk komme deg til parken.

Fun fact- første gangen jeg noen gang trente med kjæresten så dro vi til Giardini Publici for å løpe, og merkelig nok så ville han ikke løpe mer med meg etter det… Vi måtte sette oss ned på en benk etterpå- stakkars mannen min, han er virkelig snill som ville være med da! Jeg elsker å løpe: det er billig, man kan gjøre det over alt og er en fin måte å oppleve steder på.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s