REMARKABLE: Elon Musk

Hva hvis det fantes en mann som brukte intelligensen sin til fordel for menneskeheten? Til å gjøre planeten vi bor på til et bedre sted? Hva hvis vi gikk ut fra dette om Elon Musk?

4a9dd0_3920ee8dbd2449b0863ac5c58cea2dce~mv2

Jeg vet jeg er naivt Norsk mange ganger, at jeg vil at folk skal være gode, forventer de å være gode for så å bevise meg feil, i stedet for andre veien (jeg har brent meg mang en gang på det), men jeg bare vil at Elon Musk skal være bra- til å ønske å gjøre godt. Og deri ligger grunnen for hvorfor jeg liker han.

Jeg mener- til og med moren hans sa det, at han bare vil gjøre godt, og som vi vet- mødre vet alt og sier sannheten- ikke sant?

Så da bled et slik, jeg forguder (nesten) Elon Musk. Mannen bak PayPal, som ble oppkjøpt av Ebay hvorpå han sa:

“Min del av Pay Pal salget var $180 milioner, $100 millioner la jeg inn i SpaceX, $70 millioner la jeg inn i Tesla, og $10 millioner la jeg inn i Solar City. Jeg måtte låne penger for husleie“

(dette er selvsagt en herlig historie, jeg tror ikke det faktisk er sant- men historiefortelling er alt… så… 😊)

Mannen bak Tesla, som endrer hele bil- industrien, og som gjør at alle de store spillerene vil- og må endre fra bensinmotorer til batteri- drevne biler.

Siden han lånte Nikola Tesla navn til et av sine selskaper, så kontaktet Nikola Tesla museumet I Beograd han for å spørre etter donasjoner siden han hadde ‘lånt’ navnet til Nikola, og han gjorde det- digger det!

I tillegg til Tesla, SpaceX og Solar City jobber han med Hyperloop som er en ‘tunnel’ som gir mulighet for biler og mennesker til å bli transportert i 560 km/h for å redusere reisetid og trafikk.

4a9dd0_64fe9a2a73054087b74b93977b836909~mv2

Som han sa i et nylig TED talk intervju:
Å sitte i traffikk er noe av det mest bortkastede tids- og energifordrivet. Du kommer deg ikke dit du skal og du forurenser miljøet fordi du går på tomgang’ (kunne ikke vært mer enig!).
Han har I tillegg en utrolig kul familie, broren hans driver restauranter som drives kun på lokal dyrket mat og søsteren er film produsent.
Også har du moren hans da- Maye Musk!
Hun er, I en alder av 68 dronningen av kul, med en mastergrad I ernering og med en modell karriere som tar av. Og hun har hatt det mest interessante livet, i tillegg til å oppdra noen meget bemerkelsesverdige barn. Hatten av for henne!

This slideshow requires JavaScript.

Du kan lese mer om henne HER (Vanity Fair) og HER (NY Times)

Og bare til slutt så har du dette, hans beste svar på tiltale (HER):

4a9dd0_f256a125c41f45aab639ae1a502c591a~mv2

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s